Home Cabinet Psihoterapie Forum Adrese utile Promotii - Anunturi Contact  
COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

   Cum cumpăr?

   Confidenţialitate

   Arată coşul
Hipnoza
Hipnoterapie
Intrebări frecvente
Domenii de aplicare
Produse
NEWSLETTER   HIPNOTERAPIA

 

Abonaţi-vă la newsletterul hipnoterapia pentru a fi mereu informat.



LINK   EXCHANGE

 Revista Psihologia Azi
 PsiConsulting
 Psihologie, Solutii psihologice
 Psi-Shop.ro
 GalaxyShop.ro
 PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Întrebări frecvente


        Oricine poate fi hipnotizat ?

        Da, oricine poate fi hipnotizat, cu condiţia să dorească să trăiască această experienţă, să nu aibe afecţiuni organice ale creierului, un nivel foarte scăzut de inteligenţă sau o capacitate scăzută de concentrare a atenţiei.
        Însă nici un hipnoterapeut nu poate induce o transă hipnotică unei persoane care nu doreşte să fie hipnotizată.


        Îmi voi menţine autocontrolul ?

        Da, vei avea autocontrol în permanenţă.
        Rolul hipnoterapeutului este acela de ghid, de a te ajuta să obţii într-un timp scurt acea stare focalizată a atenţiei, şi de a-ţi reaminti prin sugestii ceea ce vrei să obţii, ceea ce vrei să schimbi, ceea ce doreşti să îmbunătăţeşti în viaţa ta.
        Brâncuşi spunea că: "Nu este greu să faci un anumit lucru, ci să intrii în starea necesară pentru a-l face".
        Hipnoterapeutul chiar asta face. El doar te ajută să intri în acea stare necesară pentru a obţine schimbarea pe care o doreşti.
        Tu eşti în permanenţă cel care deţine controlul, cel care hotărăşte când intră şi când iese din transă, ce şi cât vrei să schimbi din atitudinea şi comportamentul tău, tu eşti cel care lasă sau nu lucrurile să se întâmple.


        Voi putea fi forţat să accept anumite sugestii ?

        Nu. Psihicul tău nu va accepta nici o sugestie ce contravine convingerilor ori conduitei tale morale şi nici un hipnoterapeut, oricât de experimentat ar fi, nu va putea să te convingă să acţionezi altfel decât ai acţiona în stare normală de veghe. Iar dacă, la un moment dat în timpul şedinţei de hipnoză nu vei fi de acord cu sugestiile care ţi se dau, fie le vei refuza şi te vei concentra asupra propriei persoane, fie pur şi simplu vei ieşi din transă.
        Ideea conform căreia oamenii pot fi controlaţi când se află în hipnoză este o imensă greşeală. Hipnoza se produce doar dacă tu permiţi ca ea să se producă şi se termină atunci când tu doreşti să se termine.


        Voi fi conştient de ceea ce mi se întâmplă ?

        Da, subiectul hipnotizat este perfect conştient de ceea ce se întâmplă atât cu el cât şi în mediul înconjurător. Chiar dacă are ochii închişi, toate celelalte simţuri funcţionează la fel sau chiar mai bine decât în stare normală.


        Îmi voi aminti ceea ce s-a întâmplat în timpul hipnozei ?

        Da şi nu. Îţi vei aminti unele lucruri iar pe altele le vei uita. În transă memoria ta va funcţiona aşa cum funcţionează în mod normal în stare conştientă: îţi vei aminti lucrurile semnificative şi le vei uita pe cele pe care nu le consideri relevante.


        Este hipnoza periculoasă ?

        Nu, fiind o stare ce apare şi în mod natural, hipnoza nu este o metodă riscantă de tratament.
        Atâta timp cât te adresezi unui hipnoterapeut specializat, hipnoterapia este considerată o metodă complementară/ alternativă sigură a medicinei tradiţionale.


        Ce s-ar întâmpla cu mine dacă hipnoterapeutul ar face stop cardiac în timpul şedinţei de hipnoză ?

        Dacă în timpul transei ar exista vreun pericol, vreo ameninţare la adresa ta sau a terapeutului, ai deschide ochii şi ai face absolut tot ceea ce este necesar pentru a înlătura pericolul. Fiind perfect conştient de tot ce se petrece în jurul tău, orice pericol sau eveniment neplăcut pe care îl vei sesiza te va readuce imediat la starea normală de veghe.
        De altfel, ca să ieşi din transă nu ai neapărat nevoie de terapeut. Pur şi simplu te trezeşti singur dacă doreşti sau transa se transformă în somn obişnuit.