Home Cabinet Psihoterapie Forum Adrese utile Promotii - Anunturi Contact  
COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

   Cum cumpăr?

   Confidenţialitate

   Arată coşul
Hipnoza
Hipnoterapie
Intrebări frecvente
Domenii de aplicare
Produse
NEWSLETTER   HIPNOTERAPIA

 

Abonaţi-vă la newsletterul hipnoterapia pentru a fi mereu informat.LINK   EXCHANGE

 Revista Psihologia Azi
 PsiConsulting
 Psihologie, Solutii psihologice
 Psi-Shop.ro
 GalaxyShop.ro
 PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

"Întăreşte-ţi sistemul imunitar!"Întăreşte-ţi sistemul imunitar!

        Această înregistrare conţine un exerciţiu de imagerie dirijată, ce va acţiona asupra subconştientului tău în scopul de a te ajuta să-ţi mobilizezi resursele psihice, pentru a-ţi întări şi reechilibra sistemul imunitar, astfel încat acesta să asigure sănătatea organismului tău.

        Este cunoscut faptul că situaţiile stresante pot contribui la apariţia, dezvoltarea sau agravarea problemelor de sănătate. S-a demonstrat că stresul psihologic crează dezechilibre interioare majore care duc la încetinirea tuturor funcţiilor de apărare ale organismului, care produc breşe în funcţionarea sistemului imunitar, a digestiei şi a capacităţii de refacere naturală a ţesuturilor lezate.

        Astazi, oamenii de ştiinţă pot confirma ceea ce numai Descartes a putut cu câteva secole în urmă: gândurile noastre sunt capabile de a produce schimbări radicale de ordin chimic şi fizic ce ne afectează în mod direct sănătatea.

        Psihoneuroimunologia studiază modul în care factorii de stres şi emoţiile negative pe care le generează se transformă în deficienţe de ordin fizic. Creierul, spre exemplu, comunică cu sistemul imunitar iar stresul poate genera hormoni gen cortizon şi adrenalină, crescând astfel riscul unei posibile boli şi întârziind procesul de vindecare.

        Puterea vindicativă a metodelor şi exerciţiilor gen: tehnici de relaxare, autohipnoză, yoga, acupunctură, se bazează pe două descoperiri revoluţionare ale cercetătorilor în legătură cu modul de funcţionare al creierului. Prima susţine că o reţea vastă de nervi împânzesc corpul în foarte multe modalităţi, avand drept rădăcini terminaţiile nervoase din creier. Cea de a doua afirmă faptul că creierul transmite în mod constant valuri de hormoni pentru a regla sistemul digestiv şi imunitar, valuri care apoi răspund mesajului chimic din exterior.

        Râsul şi jogging-ul pe de altă parte, pot stimula eliminarea unor hormoni care reduc inflamaţiile şi combat integrarea microbilor în corp, ceea ce ar putea oferi o protecţie mai avansată împotriva apariţiei cancerului. Spitalele din ziua de azi angajează şi promovează psihologi pentru a găsi metode noi de a trata pacienţii cu boli comune gen cancer, probleme cardiace şi probleme intestinale.

        Astfel, doctorii au ajuns la o concluzie pe care mulţi o neagă sau refuză să o admită: gândurile unui pacient pot afecta procesul de vindecare şi efectul placebo nu este un exerciţiu de bine dispunere, ci o reacţie biologică complexă a creierului faţă de boli. Abia în secolul XXI am găsit dovezi pentru ce zicea filosoful Lucius Seneca în urmă cu 2000 de ani: "Să vrei să fii vindecat este începutul vindecării."

Pretul contine TVA.


Pret MP3 : 163.00 lei