Home Cabinet Psihoterapie Forum Adrese utile Promotii - Anunturi Contact  
COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

   Cum cumpăr?

   Confidenţialitate

   Arată coşul
Hipnoza
Hipnoterapie
Intrebări frecvente
Domenii de aplicare
Produse
NEWSLETTER   HIPNOTERAPIA

 

Abonaţi-vă la newsletterul hipnoterapia pentru a fi mereu informat.



LINK   EXCHANGE

 Revista Psihologia Azi
 PsiConsulting
 Psihologie, Solutii psihologice
 Psi-Shop.ro
 GalaxyShop.ro
 PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

"Relaxează-te profund!"



Relaxează-te profund!

De ce sa ne relaxam zilnic? 

Ştiai că oamenii care practică tehnici de relaxare sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi chiar trăiesc mai mult decât ceilalţi?        

 Este adevărat!

De fapt, sunt numeroase studii care arată că practicarea regulată a relaxării reduce şi chiar poate remite diverse afecţiuni, inclusiv cancerul.

Cercetători din diverse ramuri ale medicinei au demonstrat că practicarea zilnică a unui ritual de relaxare ne poate menţine sau chiar îmbunătăţi starea de sănătate, poate îmbunătăţi calitatea somnului şi refacerea celulară, creşte capacitatea de apărare a organismului şi poate reduce procesul de îmbătrânire a corpului, prin micşorarea vârstei biologice a organismului.  Uimitor si aproape de necrezut, dar totusi foarte real!

De exemplu, studiile efectuate timp de mai bine de un deceniu de fiziologul american Robert Keith Wallace au relevat că relaxarea zilnică îmbunătăţeşte starea vaselor de sânge şi astfel încetineşte procesul de creştere a tensiunii arteriale odată cu vârsta şi încetineşte procesul de deteriorare a vederii şi auzului.

Ceea a ce a arătat dr. Wallace a fost impresionant. A arătat că persoanele care se relaxeaza cu regularitate (prin diferite tehnici meditative) sunt, per ansamblu, mai tinere biologic comparativ cu cele de vârsta lor calendaristică. Diferenţele au fost uimitoare: femeia care a obţinut cele mai bune rezultate era cu 20 de ani mai tânără biologic faţă de cei de aceeaşi vârstă calendaristică cu ea!

S-a arătat că rezultatele obţinute erau proporţionale cu timpul pe care aceste persoane l-au dedicat exerciţiilor de relaxare: cei care au practicat relaxarea zilnic timp de 5 ani erau mai tineri biologic cu 7 ani, iar cei care au practicat relaxarea peste cinci ani erau cu 12 ani mai tineri, folosind criteriile pentru vârsta biologică. Cu alte cuvinte, o persoană în vârstă de 60 de ani care practică relaxarea zilnic, se comportă fiziologic ca o persoană de 48 de ani.

Rezultatele acestei cercetări sunt cu atât mai remarcabile cu cât nici unul dintre subiecţi nu a menţionat procesul de îmbătrânire în timpul exerciţiilor şi nici nu a încercat să amâne acest proces prin tehnici meditative.

Dar nu numai procesul de îmbătrânire este legat de practicarea cu regularitate a relaxării. Acest lucru a fost arătat într-un studiu de anvergura pe care l-a facut societatea de asigurări Blue Cross - Blue Shield în anul 1986. Au fost studiate 2000 de persoane care practicau cu regularitate o tehnică de relaxare şi s-a constatat că erau mai sănătoase comparativ cu restul populaţiei în 17 domenii principale unde pot apărea probleme de sănatate, inclusiv bolile grave atât mentale cât şi fizice. Aceste diferenţe au arătat şi o valoare statistică. De exemplu, cei care exersau zilnic erau cu 87% mai rar spitalizaţi din cauza afecţiunilor cardiace şi în 50% din cazuri, mai rar din cauza îmbolnăvirii de cancer, comparativ cu restul populaţiei.

La fel de interesante sunt rezultatele obţinute în 1980 de Charles Alexander, un fiziolog tânar de la Universitatea Harvard. El şi-a condus cercetările în trei azile de bătrâni din Boston. A ales oameni de peste 80 de ani şi i-a învăţat 3 tehnici de relaxare independente. Fiecare persoană a învăţat o singură tehnică. Urmărindu-şi subiecţii, Alexander a constatat că nu există diferenţe între tehnici şi că toţi se simţeau cu mult mai sănătoşi şi mai tineri faţă de ceilalţi locuitori care nu au luat parte la studiu. Concomitent, s-au îmbunătăţit capacităţile lor de a învăţa, s-au îmbunătăţit valorile tensiunii arteriale şi  sănătatea mentală. Totuşi, adevărata surpriză a venit după trei ani: o treime din locuitorii azilelor care nu au participat la studiu au murit, iar  24% erau ţintuiţi la pat. Din grupul celor care practicau cu regularitate exercitiile de relaxare nu a murit nicio persoană, vârsta lor medie era de 84 de ani, iar biologic erau mai sănătoşi decât atunci când a început experimentul.

Studiile au mai arătat, de asemenea, că cei cu experienţă în practicarea relaxării, cei care pot atinge nivele foarte adânci de relaxare, au capacitatea de a activa nivele ale funcţionării creierului pe care nu le-au crezut posibile,  nivele de funcţionare care există în fiecare din noi, şi a căror atingere produce o creştere a capacităţilor şi performanţelor psihice şi ne apropie de răspunsurile celor mai tainice întrebări ale vieţii.

După examinarea creierului celor ce practică regulat relaxarea, s-a ajuns la concluzia clară că aceştia funcţionează la un nivel peste medie la fiecare test, măsurătoare sau apreciere făcută în cadrul comunităţii ştiinţifice. De fapt, daca vei fi interesat să afli, vei descoperi că cei mai multi dintre marii inventatori, filosofi şi oameni de ştiinţă din istorie au facut marile lor descoperiri ce au schimbat lumea în timpul sau imediat după perioadele lor zilnice de relaxare.

Pe baza rezultatelor expuse se pare că practicarea zilnică a unei tehnici de relaxare influenţeaza procesele fiziologice din organism. Alte rezultate indică că este posibil ca practicarea relaxarii să influenţeze procesul de îmbătrânire şi îmbolnăvire. Dacă relaxarea zilnică timp de 5 ani va poate face mai tineri biologic cu 12 ani, atunci ce perspective are cineva care începe să exerseze la vârsta de 20 de ani? Timpul ne va arăta ...  

În final, nu ne rămâne decât să tragem concluziile singuri. 

Imaginează-ti doar ce ai putea face daca ai avea acces la aceste nivele adânci de relaxare!

            Acum poate te întrebi: "Şi dacă relaxarea ne aduce atâtea lucruri bune, de ce nu este practicată de toată lumea?"

Răspunsul e simplu: în primul rând pentru că metodele tradiţionale de relaxare (meditaţie, yoga), necesită ore întregi de exersare zilnică. Şi pot trece ani întregi, poate chiar zeci de ani de practică perseverentă până când ajungi să deţii capacitatea de a atinge nivele adânci de relaxare şi să obţii rezultate semnificative. De asemenea, procesul de învăţare în sine poate fi uneori plictisitor şi resimţit ca o povară. Şi aşa cum se întâmplă cu multe alte lucruri, doar cei cu adevărat dedicaţi, disciplinaţi şi foarte hotărâţi sunt capabili să ajungă să beneficieze de îmbunătăţirile substanţiale pe care le aduce relaxarea.

Dacă eşti asemenea celor mai mulţi oameni, cu siguranţă nu ai la îndemană ore şi ore în care să te dedici relaxării. Şi, probabil, ultimul lucru pe care îl doreşti este să îţi petreci ani întregi exersând înainte de a primi ceva înapoi.

            Dar ce ai zice dacă ţi-am spune că ai putea avea toate astea doar apăsând pe un buton? Şi astfel ai putea atinge aceleaşi nivele de relaxare adâncă pe care le experimentează cei cu multă experienţă! Şi vei obţine aceleaşi rezultate în decurs de zile sau săptămâni, plus încă multe alte îmbunătăţiri ale vieţii tale.

 Ei bine, ascultând acestă înregistrare poţi obţine o stare reconfortantă de relaxare adâncă, în modul cel mai simplu şi lipsit de efort. E suficient să asculţi şi să te relaxezi! Câteva minute pe zi este tot ceea ce e necesar ca să îţi transformi viaţa!

Aşează-te într-un loc liniştit, savurează şedinţa ta de hipnoterapie şi lasă-ţi mintea şi trupul să plutească şi să se relaxeze.   Bucură-te de viaţă din plin!

Pretul contine TVA.



Pret MP3 : 122.00 lei