Home Cabinet Psihoterapie Forum Adrese utile Promotii - Anunturi Contact  
COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

   Cum cumpăr?

   Confidenţialitate

   Arată coşul
Hipnoza
Hipnoterapie
Intrebări frecvente
Domenii de aplicare
Produse
NEWSLETTER   HIPNOTERAPIA

 

Abonaţi-vă la newsletterul hipnoterapia pentru a fi mereu informat.LINK   EXCHANGE

 Revista Psihologia Azi
 PsiConsulting
 Psihologie, Solutii psihologice
 Psi-Shop.ro
 GalaxyShop.ro
 PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

,,Scapă de psoriazis!"         Scapă de psoriazis!

        Dacă suferi de psoriasis, merită să acorzi puţină atenţie şi să parcurgi informaţiile de mai jos. Ai putea să descoperi nu numai că hipnoterapia este o metoda puternică de intervenţie asupra psoriazisului, ci şi faptul că pentru multe persoane hipnoterapia a reprezentat acel tratament direct sau alternativ ce a contribuit decisiv la vindecarea definitivă a psoriazisului. 

         Si asta pentru ca hipnoterapia îţi poate schimba definitiv viaţa şi te poate ajuta să învingi psoriazisul, lăsând  în urmă această teribilă suferinţă.

            Probabil că ai încercat multe alte forme de tratament şi te întrebi cum ar putea hipnoterapia să te ajute în aceasta problemă ?

           Se spune că pielea este oglinda sufletului.

Explicaţia este că între piele şi psihic există o conexiune directă foarte puternică şi cele mai multe boli ale pielii sunt în strânsă legatură cu starea noastra psihică.

În nenumăratele studii efectuate, J. Kiecalt-Glaser şi echipa sa de cercetare de la Universitatea Columbus au evidenţiat legatura dintre trăirile emoţionale negative şi reacţiile cutanate: de exemplu, au realizat un experiment în care au investigat relaţia dintre calitatea relaţiei maritale şi timpul de vindecare a unei uşoare infecţii cutanate, în cadrul căreia au constatat că pentru cuplurile care s-au angajat în interacţiuni ostile, timpul mediu de vindecare a fost cu două zile mai mult decât pentru cuplurile care nu s-au confruntat cu interacţiuni ostile (7 zile vs 5 zile). Concluzia experimentului a fost aceea că procesul de vindecare al infecţilor este afectat negativ de condiţiile de viaţă stresante, iar acesta poate fi îmbunătăţit fie prin intervenţie, fie prin schimbări ale stilului de viaţă.

Numeroase studii ştiinţifice au evidenţiat faptul că bolile de piele sunt cel mai des cauzate de factori emoţionali, mult mai frecvent decât bolile altor organe, iar dermatologii se confruntă cu numeroşi pacienţi care acuză o asociaţie între izbugnirea bolii de care suferă şi un eveniment de viaţă stresant. De cele mai multe ori stresorii emoţionali au fost asociaţi cu apariţia şi evoluţia unor boli cutanate diverse, printre care: acneea, vitiligo, infecţiile cu herpes simplex (bucal şi sau la nivelul zonei genitale), urticarie, psoriazis şi eczemă/dermatită atopică.

Alte studii efectuate de F. Tausk, I. Elenkov şi J. Moynihan, inclusiv asupra psoriazisului, au demonstrat efectele negative ale stresorilor în evoluţia unor boli de piele şi au evidenţiat faptul că evenimente de viaţă negative, sentimente de neplacere şi dezgust, precum şi alte emoţii negative modelează evoluţia infecţiilor umane cutanate, respectiv recidiva lor, şi că terapiile psihosociale scad frecvenţa recidivei la o serie larga de astfel de boli.

Pornind de la constatarea că în psoriazis severitatea bolii era mereu corelată cu stresul emoţional, F. Tausk şi S. E. Whitmore au întreprins un studiu în cadrul Departamentului de Dermatologie al Facultăţii de Medicină din Baltimore legat de efectul hipnoterapiei ca modalitate de vindecare a pacienţilor cu psoriazis.

Cercetarea a durat 3 luni şi s-a axat pe adulţi cu plăci cronice şi rezistente de psoriazis. Fie că erau pacienţi înalt sau moderat hipnotizabili, aceşti au fost trataţi vreme de 3 luni prin hipnoză, în cadrul şedinţelor fiindu-le administrate sugestii referitoare la îmbunătăţirea condiţiei lor de sănătate. La sfârşitul celor 3 luni de cercetare, concluziile studiului au arătat că hipnoza poate fi o metodă utilă în tratarea subiecţilor cu psoriazis, în special a celor capabili să obţină transe profunde.   

De asemenea, în cadrul mai multor cercetări ştiinţifice s-a demonstrat că intervenţiile de reducere a stresului şi psihoterapia au crescut rata de supravieţuire cu şase ani pentru persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (cancer de piele) care au beneficiat de acest tip de terapii alternative.

Aşadar, studiile arată că pielea noastră răspunde la gânduri şi emoţii, iar trăirile emoţionale puternice induc reacţii negative la nivelul pielii. În acelaşi fel raspunde pielea şi la sugestiile hipnotice, fapt demonstrat de asemenea în multiple experimente.

Într-un experiment clasic, doctorii japonezi Ikemi şi Nakagawa au hipnotizat voluntarii şi le-au spus că o frunză aplicată pe pielea lor este o plantă toxică, precum iedera otrăvitoare. Planta era neutră, dar pielea subiecţilor a devenit roşie şi iritată. Acelaşi experiment a fost făcut aplicând o planta realmete toxică pe pielea subiecţilor după ce li s-a spus că e inofensivă. Reacţia biologică aşteptată de iritare nu a mai apărut.

            În 1928, doctorii Heiling şi Hoff de la Universitatea din Viena au utilizat hipnoza pentru a a face mai uşor suportabile izbucnirile herpesului oral. Într-un experiment separat, ei au reuşit, de asemenea, să declanşeze noi pusee herpetice amintindu-le pacieţilor, sub hipnoză, despre evenimente care le-au declanşat pentru prima oară în viaţă herpesul şi despre mâncărimile şi usturimea care apare chiar înaintea apariţiei leziunilor.

            Doctorii Kaneko şi Takaishi de la Universitatea Medicală din Osaka au utilizat un experiment asemănător pentru urticarii. Paisprezece din cei douăzeci şi şapte de pacienţi pe care i-au tratat s-au vindecat complet sau aproape complet; doar cinci au declarat că nu au obţinut beneficii. De asemenea, şi aceşti pacienţi au putut readuce simptomele înapoi prin hipnoza, fie prin sugerarea directă a iritării pielii, fie prin reamintirea unor situaţii care stârnesc furia.

            În studii recente, mai mulţi cercetători au evidenţiat că hipnoterapia poate fi aplicată cu succes unei largi varietăţi de simptome şi afecţiuni ale pielii. Mai degrabă decât să dividem problema de sănătate în partea 'emoţională / psihosomatică" şi partea 'fizică", este nevoie să ne gândim la factorii emoţionali ca la un factor implicat în toate bolile de piele. Acesta este principiul 'minte - corp" în dermatologia modernă.             

            Cum ajută hipnoterapia?

Deşi psoriazisul este considerat a fi o boală autoimună, sunt o mulţime de cauze care duc la apariţia lui. Anumite medicamente, vremea rece, o rană, sau chiar o infecţie streptococică pot cauza apariţia psoriazisului pentru prima dată sau pot exacerba un psoriasis existent. În plus, cauzele emoţionale, aşa cum sunt problemele familiale sau grijile financiare, pot de asemenea să fie stresante şi să îţi afecteze psoriazisul.

            Hipnoterapia este o terapie complementară care a fost utilizată din cele mai vechi timpuri pentru tratarea problemelor medicale, fiind un tratament perfect natural al psoriazisului deoarece utilizează forţa interioară înnăscută de vindecare a fiecăruia asupra propriului corp. Acest lucru poate fi făcut prin accesarea legăturii dintre psoriasis şi sistemul imunitar, precum şi dintre sistemul imunitar şi psihic.

Teoriile alternative consideră că psoriazisul este provocat de emoţii refulate sau de exprimarea inadecvată a acestora în cadrul mecanismului emotiv. Descoperirea cauzelor emoţionale şi dezvotarea unor metode alternative de eliberare a emoţiilor poate controla psoriazisul.

Prin focusarea minţii, prin intermediul relaxării şi al sugestiilor, efectuăm mici schimbări în circulaţia sângelui, în temperatura corpului, în tensiunea musculară şi asupra funcţionării imunităţii care produc diferenţe enorme în funcţionarea proceselor fizice care produc diverse simptome la nivelul pielii. Nu există dubiu că mintea este un puternic aliat în vindecare, şi cercetări ştiinţifice documentate reliefează faptul că stresul poate fi o piedică în calea vindecării, după cum poate înrăutăţii psoriazisul în cazul unor oameni.

Tratarea psoriazisului prin hipnoterapie:

            Pielea este bariera externă a corpului nostru. Pentru a-şi menţine funcţia protectivă, ea creşte în permanenţă, aşa încât celulele vechi care ajung la suprafaţă mor şi cad. Când psoriazisul apare, ciclul de creştere a celulelor din piele se reduce de la aproximativ o lună la 3-4 zile. Activitatea crescută produce roşeaţa caracteristică, cu o crustă albă de piele moartă. Se crede că sistemul imunitar este cel care produce acest efect, trimiţând semnale false.

            Studiul efectuat de F. Tausk şi E. Whitmore la Facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore (citat anterior), a reliefat importanţa utilizării hipnoterapiei pentru tratarea psoriazisului prin îmbunătăţire stării de sănătate a bolnavului de psoriazis, iar concluziile acestui studiu au evidenţiat faptul că adâncimea transei este direct proporţională cu îmbunătăţirile aduse stării lui de sănătate şi invers proporţională cu timpul de vindecare. 

            Acesta este doar un exemplu, dar există referiri la hipnoză în mai multe cercetări ştiinţifice ca fiind utilizată ca un tratament ajutător în vindecarea psoriazisului. Există câteva studii publicate în cadrul cărora se arata că hipnoza ajută la vindecarea psoriazisului atât utilizată ca unic tratament, cât şi ca tratament suplimentar pe lângă cele recomandate de medic. Pacienţii care au practicat hipnoza s-au vindecat mai repede, în unele cazuri chiar de două ori mai repede decât cei ce au făcut doar fototerapie.

   Atenţie! Nu întrerupeţi tratamentul recomandat de medicul dvs. dermatolog! Dacă aveţi un tratament recomandat de medic, utilizaţi acestă înregistrare în completarea tratamentului prescris.


Pretul contine TVA.


Pret MP3 : 178.00 lei