Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro Hipnoterapie.ro
Hipnoterapia - o soluție inteligentă!
 
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Noutăți privind legătura dintre Stres și Cancer

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro -> Sănătate
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nadiaData înscrierii: 08/Aug/2007
Mesaje: 29

MesajTrimis: Mie Aug 08, 2007 5:49 pm    Titlul subiectului: Noutăți privind legătura dintre Stres și Cancer Răspunde cu citat (quote)

[b][color=darkred]Noutăți privind Legătura dintre Stres și Cancer[/color]: [/b]

[color=blue]http://www.mind-body.org/article%20frameset.html [/color]
Medicul [b]Barry Bittman [/b]argumentează (pe baza articolului apărut în New England Journal of Medicine) două aspecte foarte importante care contrazic presupunerile din Oncologie de până acum:
Cu toate că genomul uman a fost inventariat, speranțele referitoare la folosirea manipulării genetice în tratarea și eradicacrea cancerului sunt mult mai mici decât se anticipa până acum. Predispoziția Genetică pare a contribuii la Riscul de apariție a Cancerului sub 50% (42 procente pentru cel de Prostată, 35 procente pentru cel Colonorectal și 27 procente pentru cel de Sân ), dar de o Deosebită Importanță este faptul că Majoritatea Riscului în Apariția și Evoluția Cancerului este atribuită Stilului de Viață (Fumatului, Dietei Necorespunzătoare, Consumului Exagerat de Alcool și Stresului și Suprasolicitării) precum și Expunerii la Factori Chimici sau de Mediu Nocivi, Infecțiilor Virale și Mutațiilor Genetice Întâmplătoare.
Riscul de Transmitere pe Cale Genetică ( pe baza cazurilor din Familie care au avut același tip de Cancer ) e încă mult mai mic față de Predispoziția Genetică de mai sus.
Analizând 45.000 perechi de Gemeni (din Suedia Danemarca și Finlanda), Riscul pentru a avea Cancer ( Prostată, Sân sau Colonorectal ) la Gemenii Identici a fost de numai 11-18 procente de a avea același tip de Cancer până la vârsta de 75 de ani, iar pentru Gemenii diferiți sau pentru Frați Riscul de a face Cancer este și mai Mic de numai 3-9 procente. O constatare similară este și în cazul altor tipuri de Cancer (Leucemie, Stomac, Plămân, Pancreas, Ovar și Vezică Urinară ).
Transmiterea pe Cale Genetică a Cancerului este mult mai mică decât se presupunea până acum. Prevalența Cancerului de un anumit tip ( mai mare decât în procentele prezentate mai sus ) în anumite familii este Datorată unui anumit Stil de Viață Stresant existent în acele familii și transmis prin Educație Copiilor.

Medicul [b]Barry Bittman [/b]prezintă noile descoperiri de importanță deosebită în înțelegerea legăturilor între eficiența tratamentelor de cancer și stresul din perioada tratamentului. În Departamentul de Științe și Tehnologii Biomedicale ale Universității Udine din Italia, s-a realizat următorul experiment în 2 etape:

[b]1. [/b] La 2 grupe a 10 șoricei li s-au injectat celule tumorale de plămâni și s-a examinat starea lor după 21 de zile. Grupul de Control nu a fost tratat cu nimic, pe când Grupul Experimental a primit timp de 6 zile pudră alimentară conținând Cytoxan ( un citostatic foarte eficient în tratarea Cancerului de Plămâni la Om ). Rezultatul a confirmat eficiența tratamentului deoarece toți cei 10șoricei din lotul martor ( care nu au primit tratamentul ) au dezvoltat tumori detectabile, pe când nici unul din cei 10 șoricei din lotul experimental ( care au primit 6 zile pudră alimentară cu Cytoxan ) nu au avut nici o tumoare detectabilă la microscopul stereo de examinare;

[b]2. [/b] S-au luat alte 2 loturi a câte 17 șoricei cărora li sau oferit condiții optime de viață ( fără nici un fel de Stres ): fără înghesuială, cu un ciclu optim de lumină și întuneric, la temperatură optimă, alimentație optimă și la ore fixe cu minim de intervenție din partea experimentatorilor. Ambelor loturi le-au fost injectate celule tumorale de plămân și ambele loturi au primit timp de 6 zile pudra de Cytoxan. Lotului Experimental i s-a aplicat timp de 1 oră pe zi în fiecare din cele 6 zile ale tratamentului un stres minor ( având legate de un picioruș o mică plăcuță de plastic ). În Lotul Martor 4 din cei 17 șoricei au fost complet vindecați, iar supravețuirea ultimilor a fost mult prelungită, pe când în Lotul Experimental efectul benefic al tratamentului cu Cytoxan a fost complet Anulat deoarece nici unul din cei 17 șoricei nu s-a vindecat, iar supravețuirea lor a fost identica cu un al 3-a lot care nu a primit nici un tratament. Aceste ultime cercetări confirmă cercetările anterioare ( din 1994 și 1998 ) care au demonstrat efectul stresului de reducere a Limfocitelor tip T și o creștere substanțială a Riscului de Metastazare.

[color=blue]Toate aceste cercetări demonstrează că: Efectul Antitumoral al Medicamentului depinde atât de Calitățile Terapeutice ale acestuia cât și de Performanța Sistemului Imunologic al Pacientului pe timpul Tratamentului (care este puternic diminuată chiar și de[/color] [color=darkblue][b]agenți stresori minori[/b])[/color] :!:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dariaData înscrierii: 14/Oct/2007
Mesaje: 281
Locație: Cluj

MesajTrimis: Mar Oct 16, 2007 2:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai mult ca sigur ca daca lumea ar cunoaste toti acesti factori care favorizeaza boala nu am mai avea asa de multi bolnavi.Asta e avem mult de lucru ca sa facem cunoscut acest lucru . :)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
ilarie30Data înscrierii: 10/Iun/2014
Mesaje: 40
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2018 12:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exista o legatura intre cancer si stres, asta e clar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro -> Sănătate Ora este GMT
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community